sobota 3. října 2020

HERBÁŘE a herbářky ...

 


Krásné nedělní ráno,

našla jsem obrovskou zálibu v různých herbářích a hledám převážně na Pinterestu inspiraci pro jejich výrobu i kresbu.Fotografie mám vypůjčené odtamtud.






Je to nádhera,kterou bych ráda měla doma,jen přesně nevím u kterého začít a jak na to,abych měla vše tak nějak pohromadě.Netvoří si herbář náhodou někdo z Vás kdo ke mě chodíte ? Že bych zašla pro další inspiraci :)

Dnes bych ráda začala,tak tady pár fotek různých stylů ,všechny se mi líbí.Moc toho nejspíš nestihnu,onemocněl nám v práci kolega a tenhle týden bude skoro celý v zaměstnání,tak nebude času jak bych si přála.Ale půjdu do toho s chutí .














Přeji Vám všem nááádhernou podzimní neděli plnou pohody a třeba i inspirace.

Tak zase brzy

Renata



14 komentářů:

  1. Herbář jsem si vedla někdy v letech před pubertou, hrozně mě bavilo bylinky a rostliny sbírat a sušit :) Lepila jsem si je do ručně vytvořeného sešitu, bohužel ho již nemám... Tyto obrázky z internetu se mi líbí moc, určitě si vytvoříš svůj herbář pěkný a originální :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliss,moc děkuju za milý komentář.Tyhle se mi právě líbily úplně nejvíc a že je na internetu plno inspirace a z čeho vybírat.Krásný čtvrtek.

      Vymazat
  2. Renatko, herbář u nás dělala naposledy náš Adam na gymplu. Je grafik, už tenkrát ho měl skutečně hezký, zůstal ve škole... Papíry si "stařil" čajem... Moc se mi líbí ty černé podklady, vypadá to zajímavěji, než na klasickém bílém papíru.
    Moc se těším, co vykouzlíš!
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helůenko,to staření čajem jsi mi dala úžasný tip !ale ty černé podklady se mi právě líbí moc,i na obrazech.Ted nám onemocněl další kolega a nestíhám nic,jestli to půjde pořád tak dokola tak herbář bude až po covidu :)Měj hezké a klidné dny.

      Vymazat
  3. Herbáře jsou zajímavé,dělala jsem si je,když jsem chodila do školy.Bavilo mě to.Teď jsem skoro celý starý školní rok sbírala rostliny a listy na herbář pro vnučku na střední školu.To jsem ještě musela psát,kde jsem co nasbírala.Zbytek si vnučka dodělala.Lisovala jsem to v několika knihách.
    Budu zvědavá na tvůj herbář.
    Měj hezké dny Renatko a opatruj se

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško,jsi moc hodná,strašně Ti děkuju.Snad se k tomu dopracuju,ale vypadá to,že letos už nic nestihnu,ale o to víc se na to budu těšit.Opatruj se,měj se moc krásně a hned nakouknu na Tvoje krásné fotky.

      Vymazat
  4. Krásné obrázky z Pinterestu jsi vybrala - takové pokoukání potěší :)
    Ať se Ti herbář podaří.
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško moc děkuju zase za milý komentář.Přeji jen příjemné dny a ve zdraví.

      Vymazat
  5. Reny, herbář jsem dělala kdysi se svými dětmi, ale od té doby nic. Vybrala jsi si ale krásnou inspiraci. Jsem zvědavá, jak to pojmeš. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásné ráno,moc děkuju.Líbily se mi nejvíc ty černé tak uvidím jak se s tím popasuju.Ted zase není čas,všechno nám ted řídí nemoci,tak snad bude líp.Měj se krásně a hlavně hodně zdraví a pohody.

      Vymazat
  6. Renatko, já si dělala herbář naposledy na základní škole, a to ten klasický, s vylisovanými rostlinami. Tyhle, co tu máš na fotkách jsou krásné, zajímavý je ten černý podklad. Ještě tak umět kreslit...to mi osud do vínku nenadělil.
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti,krásný ráno.Všichni si prošli s herbářem jak se tak dívám v letech kdy já jsem měla už děti a moc nebyl na takové věci čas.O to víc se na to těším a hlavně až bude taky ten čas.Měj se moc hezky a buď zdravá.

      Vymazat
  7. Naposledy jsem dělala herbář pro dceru před milionem, ne, před miliardou let.
    Jsou to krásné, barevné a moc ti fandím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko moooc děkuju za podporu.Těším se na to.Měj příjemný dny a ještě jednou děkuju.

      Vymazat